Divendres REcomanació

reco
Preparats? Sembla que aquest 2014 comença bé, si ho dubteu, fes un cop d’ull al que us proposem, hi ha per escollir!

EXPOSICIÓ: Le Corbusier. Un atles de paisatges moderns. CaixaFòrum Barcelona.
lecorbusier

La mostra fa un itinerari complet per totes les fases de l’obra de Le Corbusier a través d’una extensa col·lecció de dibuixos, pintures, projectes arquitectònics i maquetes d’edificis, peces procedents majoritàriament de la Fondation Le Corbusier a París i del MoMA de Nova York. El visitant podrà contemplar des del treball realitzat en els primers anys de l’artista a Suïssa, fins al final dels seus dies a la Mediterrània, passant per Istanbul, Atenes, Roma, París, Ginebra, Moscou, Barcelona, Nova York i l’Índia.
Exposició organitzada pel The Museum of Modern Art (MoMA) de Nova York i produïda per l’Obra Social ”la Caixa”.
Montatge dels arquitectes catalans Mamen Domingo i Ernest Ferré.
No us perdeu tampoc les conferències que faran durant la mostra.

Programa de la mostra

DOCUMENTAL: ‘A Girl is a Fellow Here’ – 100 Women Architects in the Studio of Frank Lloyd Wright (2009) / BWAF

En un moment en què poques oficines d’arquitectura contractaven dones, Frank Lloyd Wright li va donar treball a una gran quantitat de dones sense dubtar, lliurant entrenament i l’oportunitat de practicar. Va ser així com més de 100 dones arquitectes i dissenyadores van treballar amb Wright, moltes d’elles aconseguint carreres notables pel seu propi compte. En els seus estudis a Oak Park i Taliesin Fellowships, Wright va entrenar i va practicar amb les dones com a dibuixants, dissenyadores i visionàries. Són el llegat desconegut de Frank Lloyd Wright, i la seva pràctica constitueix un llegat per a totes les dones que treballen en l’arquitectura avui en dia.

LLIBRE:La buena vida” Iñaki Ábalos. Editorial Gustavo Gili.

la buena vida
El llibre proposa al lector visitar set cases fantàstiques creades al llarg del segle XX, en set jornades o capítols, despullant la seva mirada de codis i prejudicis professionals: un recorregut que nega la modernitat com a experiència triomfant del positivisme i recupera la pluralitat radical del segle. No es tracta d’un manual d’arquitectura domèstica, ni té l’ambició de donar instruccions sobre què fer. El seu objectiu és alertar i contribuir a una major consciència dels vincles entre les formes de pensar, de veure el món, les formes de vida i les tècniques projectuals, que aquestes no són neutrals sinó que limiten i contenen en si mateixes la capacitat de maniobra crítica del nostre treball.

DEBAT: Expectatives i visions. Debat televisiu obert al públic. Biblioteca de Bellvitge.

1560465_698454610185822_1639634148_n
Algunes qüestions sobre les que proposen debatre amb Lúa Coderch, artista visual; Oriol Fontdevila, crític d’art; Dolors Marín, doctora en Història Contemporània; i Daniele Porretta, doctor en Teoria i Història de l’Arquitectura podrien ser: De quina manera el relat dels fets passats, la seva rememoració o el seu oblit condicionen el nostre present? quines relacions hi ha entre la historiografia i la política? I entre la història i la ficció? De quina manera afecta l’experiència del turisme a la vida de les persones que habiten la ciutat? Com afecten les expectatives del turista a la imatge que la ciutat construeix i projecta de si mateix?
El projecte forma part del cicle d’exposicions ‘Arqueologia preventiva‘, comissariat per Oriol Fontdevila a l’Espai 13 de la Fundació Joan Miró.

Leave a comment

Filed under Recomanació

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s