Divendres REcomanació

imagenUs deixem amb les nostres propostes per al cap de setmana, no us les perdeu: un llibre, un documental i si vols passejar per la ciutat un edifici acabat d’inaugurar i una exposició!

Documental: Casas para todos. Gereon Wetzel. Alemaya, 2012. És el documental del mes al Teatre de Sarrià. Entrada general 3€ i els socis per 2€. Les conseqüències més insospitades de l’esclat de la bombolla immobiliària. Un univers paral·lel de l’absurd on les ovelles passegen entre urbanitzacions a mig construir o un guàrdia que vigila 30.000 pisos buits. Bon pla a bon preu pel diumenge 26 a les 20:30h

Llibre: Habitar la Ciudad. Àngels Canadell i Jesús Vicens. Miraguano, 2012. El llibre està composat per dos assaigs sobre com s’ha de compaginar un desenvolupament econòmic global com el de les ciutats en termes de sostenibilitat. La primera part es planteja com una reflexió de les nostres creences sobre el progrés la tecnologia i la mobilitat. Invita a reflexionar sobre la relació innata entre el ser humà i la Terra. La segona part analitza l’impacte ambiental de les ciutats i l’oportunitat de ser referents de sociabilitat i sostenibilitat.

Edifici: Reforma integral edifici Alta Diagonal per Jordi Badia, professor ESARQ-UIC de TFG en les dos últimes edicions: “Waterfront Barcelona. Gives us the water back” i “Diagonal Verda“.
L’edifici Alta Diagonal és un edifici d’oficines dels anys 90 projectat per l’estudi d’arquitectura Fargas i Tous. L’objectiu de les intervencions realitzades per l’estudi BAAS era reduir el consum energètic de l’edifici i connectar de manera més eficient l’edifici amb la ciutat. Les intervencions realitzades han afectat a tot el sistema de clima, alguns punts de la façana, hall d’entrada i els seus exteriors. Així com la construcció del gran volum-pèrgola que marca l’entrada principal. S’han eliminat tots els afegits des del projecte inicial fins l’actual, creant espais més diàfans. Amb la nova intervenció, els espais exteriors i hall connecten banda i banda de l’edifici peatonalment.

Exposició: Construyendo Europa. Archivo de arquitectura contemporánea de la Fundación Mies van der Rohe 1988-2013. L’exposició mostra un recull de 170 projectes que el jurat del Premi han seleccionat des de 1996. Les maquetes s’exposen amb una cronologia de fets socials, tecnològics, econòmics i polítics, i una selecció de fotografies dels projectes guanyadors i els que han resultat Menció Especial Arquitecte Emergent. També es presenten dibuixos d’obres clau de l’arquitectura europea entre 1988 i 1994 i un video de les obres seleccionades en la última edició del Premi.

Jaume Nart, Equip Cultura i Publicacions ESARQ-UIC

Leave a comment

Filed under Recomanació

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s