Divendres: REcomanació

ESARQ-UIC_Les Altres Pedreres

Per aquest divendres la nostra professora Judith Urbano ens recomana que visitem l’exposició «Les altres Pedreres. Arquitectura i disseny al món a principis del segle XX» oberta al públic fins el 24 de febrer del 2013 a La Pedrera.

L’exposició que té lloc al pis principal de La Pedrera i d’accés lliure, és molt adequada per als estudiants de l’ESARQ, donat que analitza un temari contemplat a l’assignatura Composició 2, de fet, quan aquesta comenci al segon semestre, es visitarà dita mostra amb ells.

El títol és prou evocador: “Les altres pedreres”, és a dir, edificis que es van construir en aquella mateixa època, un període comprès entre els anys 1898 i 1911. La selecció és acurada: La Maison Horta de Víctor Horta, l’Hôtel Mezzara d’Héctor Guimard, la Glasgow School of Arts de Charles Rennie Mackintosh, el Palais Stoclet de Josef Hoffmann, la Looshaus d’Adolf Loos i la Robie House de Frank Lloyd Wright. Maneres de veure la modernitat i l’avantguarda a diferents llocs com Brussel•les, París, Glasgow, Viena o Xicago.

Cal destacar la quantitat d’elements exposats: de cada casa hi ha dibuixos i plànols originals dels arquitectes, mobiliari, arts decoratives, fotografies antigues i una selecció d’imatges de molta qualitat.

No us la perdeu!

Dra. Judith Urbano

Leave a comment

Filed under Recomanació

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s