“Smoke”

Director: Wayne Wang
Guió: Paul Auster
Actors principals: Harvey Keitel, William Hurt, Ashley Judd, Forest Whitaker.
Any: 1995
Gènere: comèdia i drama

Sinopsi

Brooklyn, Nova York, estiu de 1987. Auggie Wren, el venedor de l’estanc situat a l’encreuament de Prospect Park West Avenue i 16th Street, és el gran confident de tot un grup de persones que freqüenta el seu estanc.
La pel·lícula acaba amb el preciós “Conte de Nadal” d’Auggie Wren (el qual, escrit prèviament per Paul Auster, va ser el que va inspirar el guió posterior de la pel·lícula), primer explicat verbalment per Auggie (Harvey Keitel) i després descrit amb imatges i subratllat amb la música de Tom Waits.

Smoke esdevé un emotiu retrat del barri on està situat l’estanc, entenent “barri” en el seu sentit més ampli, des de la seva configuració física i espacial, fins a les relacions personals que s’hi estableixen entre els seus habitants, passant pels lligams emocionals més íntims (records, històries personals,…) que cadascú hi ha travat al llarg del temps.

La pel·lícula va tenir una continuació titulada Blue in the Face, que seguia a part dels personatges de la primera i n’introduïa alguns nous.

+ info: filmaffinity / wikipedia

Leave a comment

Filed under Cinema i Arquitectura, Cultura

Leave a comment