“Le mépris”

Títol: “Le mépris” (El menyspreu)
Director: Jean-Luc Godard
Guió: Jean-Luc Godard (a partir de la novel·la d’Alberto Moravia)
Actors principals: Brigitte Bardot, Jack Palance, Michel Piccoli, Georgia Moll
Any: 1963
Gènere: drama

Sinopsi

El productor americà Jeremy Prokosch encarrega a Fritz Lang la direcció d’un adaptació al cinema de l’Odissea d’Homer. Descontent amb el resultat, encarrega a Paul Javal, un escriptor de teatre, reeditar el guió. Arrel d’això, els camins de Paul, la seva dona Camille, el productor i la seva secretària Francesca Vanini s’entrecreuaran i la relació de la parella s’anirà deteriorant cada vegada més a causa de la falta de gelosia per part d’ell i de l’interès de J. Prokosch envers Camille. La seva història s’entrellaçarà amb la de Penèlope i Ulisses a l’Odissea, les aspiracions artístiques de Paul i l’evolució dels sentiments de Camille.

La llum i els colors forts i brillants, típics de les latituds mediterrànies, destaquen al llarg de tota la pel·lícula, especialment a les parts rodades a Cinecittà i a l’illa de Capri, amb la mar Mediterrània com teló de fons.
Però allò que fa especial aquesta pel·lícula pels amants de l’arquitectura és, sobretot, que gran part de la trama succeeix a la Casa Malaparte d’Adalberto Libera. El seu color rogenc-terrós (de la ceràmica), la gran escalinata que du a la coberta, el mur blanc corbat que hi ha en aquesta i que fa alhora de parasol i paravent,… han convertit aquesta casa en una de les icones de l’arquitectura moderna mediterrània de la primera meitat del segle 20.

+ info aquí
+ tràiler aquí

Advertisements

Leave a comment

Filed under Cinema i Arquitectura, Cultura

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s