Exposició “Quadrícula Barcelona” de John Frederick Anderson

John Frederick Anderson (Philadelphia, EUA, 1964) va arribar a Barcelona el 2002 mogut per la voluntat de dur a terme un projecte de caràcter artístic basat en el pla urbanístic d’Ildefons Cerdà, “Quadrícula Barcelona”, el qual es va desenvolupar al llarg de quatre anys (2003-2007).
Les trenta imatges de la sèrie exploren els principals eixos de l’Eixample (Gran Via, Diagonal, Paral·lel,…), però també s’endinsen a Ciutat Vella, font original de la inspiració de Cerdà, per redescobrir-hi noves formes orgàniques i textures diverses, bellíssims vestigis i evidències de vida que els seus ciutadans van voler gravar en la superfície de les seves parets com un llegat de futur.
Per elaborar la sèrie ha utilitzat una càmera d’exposició múltiple amb plaques fotogràfiques de 10×12. A cada placa poden arribar a combinar-se fins a cinc exposicions diferents. D’aquesta manera, el fotògraf confecciona imatges particulars mitjançant la superposició fotogràfica de plantilles, textures de molt diversa procedència i dibuixos que ha anat trobant a la pell de la ciutat.
El criteri que inspira totes aquestes imatges és el mateix: recrear la quadrícula de Cerdà a partir d’elements visuals de la pròpia ciutat.

+ info: Kowasa Gallery
C.  Mallorca, 235. 08008 Barcelona
Fins al 31 de gener 2010, de dimarts a dissabte, de 16.30 a 20.30 h

Leave a comment

Filed under Barcelona, Cultura

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s