ArchTLAS. Atles d’Arquitectura col·laboratiu

S’acaba d’estrenar ArchTLAS, l’Atles d’Arquitectura col·laboratiu  >   http://archtlas.com/

Es tracta d’un atles (virtual i col·laboratiu) d’arquitectura en què tothom pot penjar-hi una obra o un projecte, amb la particularitat de què qualsevol persona pot complementar la informació en qualsevol moment, afegint-hi fotos, vídeos… tot d’una manera senzilla.

ArchTLAS s’adreça a professionals (arquitectes, fotògrafs…), entitats i estudiants que vulguin consultar obres o projectes (per a recerca de referents per a concursos, per exemple) o simplement donar a conèixer el què fan, actuant per tant com a currículum d’obres online. Es tracta d’una web ambiciosa que té un seguit de particularitats que la diferencien de la resta de webs similars:

 • Totes les obres i projectes estan georeferenciats, amb tots els avantatges que això suposa:
  • Es pot buscar un edifici gràficament, navegant pel mapa
  • Es poden fer consultes d’edificis d’una determinada ciutat o país i el·laborar guies de viatge (això últim pròximament)
  • Es poden conèixer els edificis veïns o propers a una determinada obra
  • A la llarga apareixeran els resultats a serveis com Google Maps, ampliant encara més la visibilitat de les obres.
 • Es poden publicar obres i projectes (tant si es construiran com si no)
 • És col·laborativa, tothom pot ampliar la informació d’una obra determinada i per tant la tendència serà a què la informació que aparegui a ArchTLAS sigui actualitzada, veraç i complerta (web 2.0). A més també permet fer votacions, que a la pròxima fase permetràn que el sistema et recomani edificis en funció dels teus gustos (val la pena anar votant el què t’agradi o el que no)
 • És multimèdia. Les publicacions limiten la informació publicada a textos i imatges. ArchTLAS treu profit de ser una web i no té aquestes limitacions, permetent que a més s’hi publiquin també vídeos, PDFs, plànols, Models 3D… i permet també veure-ho de manera ben classificada.
 • La informació està estructurada: no es pot garantir que tots els edificis publicats tinguin la mateixa quantitat i tipus d’informació, però sí està pensat per a què tingui una informació mínima (fitxa bàsica amb dades com autors, tipologia…) i sempre serà possible, fins i tot abans de veure un edifici, si conté informació addicional com imatges, vídeos, textos, arxius… A més, tota la informació es presenta en una sola pàgina i perfectament agrupada i ordenada.
 • Està preparada per a ser multingüe (pròximament) i per tant té vocació clarament internacional
 • En un futur proper oferirà serveis com ara recomanacions d’edificis segons els teus gustos, conèixer usuaris amb gustos afins, opció de publicar també informació sobre els usuaris (biografia, CV, web…)

De moment la web està en fase beta, això vol dir que malgrat que tot el que es veu és plenament funcional, no estan totes les funcions que tindrà la web.

Leave a comment

Filed under Cultura

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s